גילוי פשפשים במזרן זה ממש לא משהו שאנחנו מאחלים לעצמנו. מדובר במזיקים קטנים וליליים הניזונים מדם אנושי תוך שהם מותירים את הקורבנות שלהם עם עקיצות מגרדות ומעצבנות מה שבהחלט משפיע על איכות השינה. אנשים הסובלים מהתופעה הזו מדווחים לא פעם על לילות ללא שינה.
כדי שאכן תוכלו להתגבר במהירות על הבעיה, חשוב קודם כל שתלמדו להכיר את פשפש המיטה. זיהוי מוקדם שלו הוא חיוני ממש כדי להגיע בסופו של דבר להדברה יעילה.
במאמר זה נבדוק ונלמד כיצד ניתן לזהות פשפשים במזרן וכמובן שלא נשאיר אתכם בלי פתרונות להעלמתם.
קווים לדמותו של פשפש המיטה…
מראה: פשפשי המיטה הם חרקים קטנים שטוחים בעלי צורת אליפסה באורך של כ-5-7 מ”מ. צבעם חום-אדמדם, הם הופכים כהים יותר לאחר שהם עוקצים את קורבנם ומוצצים את דמו.
פעילות אופיינית: פשפשי המיטה פעילים בעיקר בלילה ומסתתרים היטב במהלך היום. ניתן להבחין בהם באזורים שונים במיטה. במזרנים, בקפיצים, במסגרות המיטה כמו גם ברהיטים אחרים סביב אזורי שינה.
עקבות שהפשפשים מותירים אחריהם: אם אתם מגלים על הסדינים כתמים אדמדמים או אפילו במראה מעט חלוד, כתמים כהים קטנטנים (חומר צואה), נשירת שלדים חיצוניים או ריח מתוק ומעופש, כל אלו עשויים להצביע על הימצאותם של הפשפשים באזור.
לא נעים להכיר – פשפש המיטה
כך תמצאו את פשפשי המיטה המסתתרים במזרן.
בדיקה חיצונית:
ראשית יש לפנות את המיטה מכל שנמצא עליה. זה אומר שעליכם להסיר את כל המצעים, כולל סדינים, ציפיות וכיסויי מזרן. אחר כך יש לבדוק את תפרי המזרון: חשוב לבדוק היטב את התפרים, הקווצות והקפלים של המזרן באמצעות פנס ולחפש פשפשים חיים, ביצים או צואה.
בהמשך יש לבדוק את ראש המיטה ומסגרת המיטה: פשפשי המיטה מסתתרים לעתים בסדקים ובחריצים של ראש המיטה ומסגרת המיטה. חשוב לבדוק את האזורים הללו ביסודיות משום שכושר ההסתתרות שלהם הינה גבוהה במיוחד.
איך מתמודדים מול פשפש המיטה?
האתגר מול פשפש המיטה הוא מורכב ביותר. יש הרבה מאוד אנשים שפשוט משליכים את המיטה הנגועה ולא מנסים בכלל להיכנס למרדף מולם. מנגד, אנשים שכן משקיעים זמן, כסף ומחשבה למיגור התופעה, עדיין מוצאים את עצמם לא פעם מרימים ידיים אל מול החרק העקשן שפשוט לא מתרשם מכל הניסיונות נגדו ובצער וכאב הם נאלצים להשליך את המיטה לפח. רק כך הם מצליחים להתגבר סוף סוף על התופעה.
נסו לבודד את האזור הנגוע:
אפשר לעטוף את המזרן במארז ניילון אטום לחלוטין. בעזרת מארזים אלו מונעים מהפשפשים לברוח וכך קל יותר לשלוט על המיגור הטוטאלי שלהם.
הרחיקו את המיטה מהקיר:
שמרו על מרווח בין המיטה לקיר כדי להגביל את הגישה של פשפשי המיטה המתחבאים באזורים סביב המיטה הסמוכים לקיר.
שאבו את המזרן:
השתמשו בשואב אבק עם מברשת לניקוי יסודי של המזרן, תוך שימת לב יתרה לאזורי התפרים, לקווצות ולפינות.
כבסו מצעים נגועים:
יש לכבס בהרתחה מלאה את כל המצעים הנגועים שזה כולל סדינים, ציפיות וכיסויי מזרן כדי להרוג את פשפשי המיטה ואת הביצים שלהם.
ייבוש בחום גבוה:
לאחר הכביסה יש לייבש את המצעים בחום גבוה למשך 30 דקות לפחות על מנת להבטיח סילוק כל פשפש שעדיין שרד.
אין תחליף לטיפול מקצועי
אם ההדבקה נמשכת, לא יהיה מנוס מפנייה לעזרה מקצועית. הדברת פשפש המיטה מחייבת שימוש באמצעי הדברה מיוחדים בשיטות הדברה ספציפיות כאשר רק כך ניתן להתגבר על הבעיה בצורה מושלמת.